EN

Puh. 09 350 5450 (keskus)

Tilaukset: 0400 402188
E-mail: info@rakennustapsa.fi

Y-tunnus: 2041935-1

Timanttiporaus
laadukkaasti
vuodesta 1978

historia2_kuvituskuva

historia2_kuvituskuva

Historia

Rakennustapsa Oy on vuonna 1978 perustettu timanttileikkaustöihin erikoistunut yritys. Sen perustivat rakennusmestari Tapio Soramo ystävänsä Tapio Hynysen kanssa. Kaverukset olivat aloittaneet yritystoiminnan vuonna 1974. Jo noihin aikoihin tuli mukaan myöhemmin työnjohtajanammekin toiminut Osmo Lunkka, joka on tänä päivänä siirtynyt yrityksestämme ansaituille eläkepäiville yli 30 vuoden työsuhteen jälkeen. Aluksi toimialana oli louhinta, maanrakennus ja teollisuuden korjaus- sekä muutostyöt, joissa aina tulivat vastaan betoni ja teräkset. Niinpä Tapsat perustivat Rakennustapsa Oy:n ja alkoivat perehtyä uuteen työmenetelmään eli timanttileikkaukseen, koska timanttiterillä kaikkiin koviin materiaaleihin saataisiin siistit läpimenot ja aukot nopeasti ja edullisesti. Koska Suomessa ei ollut kunnollista kalustoa vielä saatavissa, niin he kävivät hakemassa Ruotsista niin kalustoa kuin oppiakin. Rakennustapsa Oy:n Erkki Viitasalo oli myöhemmin kehittämässä seinäsahoja amerikkalaisten koneiden pohjalta. Timanttiporareitakin on jäänyt ansaituille eläkepäiville yli 25 vuoden työsuhteen jälkeen. Yhä on palveluksessamme alan konkareita, pisin tällä hetkellä oleva työsuhde on yli 20 vuotta. Timanttitöiden tieto ja taito on saatu siirtymään nuoremmalle polvelle.

Vuoden 1979 lopulla Tapio Hynynen luopui yrittäjätoiminnasta ja Tapio Soramo jatkoi yksinään yhtenä timanttileikkaustöiden uranuurtajana. Tapio Soramo oli myös 1979 perustamassa Nastolassa toimivaa Rakennuskone Soramo Oy:tä sekä 1991 ensimmäistä Virolaisista timanttileikkausalan yritystä Teemanttera Oy:tä.

Päätoimialaksi timanttileikkaustyöt tulivat vuoden 1984 tienoilla.

Rakennustaito -lehden artikkeli 31.10.1985

Helmikuussa 1987 muutettiin itse rakennettuihin, tarpeidemme mukaisiin toimitiloihin Kehä III:n varrelle Tikkurilan kupeeseen. Täältä on hyvät yhteydet Suur-Helsingin alueelle ja kauemmaksikin.

Toukokuussa 2007 Tapio Soramo menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Tuolloin hänen poikansa Mikko Soramo siirtyi yhtiön johtoon.

Lokakuussa 2017 yhtiön johtoon siirtyi Juha-Matti Kohtalo. Hän työskenteli aiemmin 4 vuotta Rakennustapsa Oy:n työpäällikkönä.

 

Copyright © 2022 Rakennustapsa Oy