TIMANTTIPORAUSTA JA TIMANTTISAHAUSTA VUODESTA 1978

Miksi meiltä kannattaa tilata?

Ajanmukainen kalusto

Rakennustapsa on tehnyt timanttitöitä jo vuodesta 1978. Työssämme käytämme monipuolista sekä ajanmukaista kalustoa. Meidän kokemus yhdistettynä rehtiin ja asiakasystävälliseen toimintaan takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Palvelu suomeksi sekä englanniksi

Konttori palvelee suomeksi ja englanniksi. Voimme järjestää työmaalle suomea, englantia, viroa tai venäjää puhuvan timanttileikkauksen ammattilaisen, mikäli aikataulut saadaan sovitettua.

Pikainen toimitus

Asiakkaan toivoma pikainen toimitus on meille vain järjestelykysymys, koska palveluksessamme on toista kymmentä timanttileikkauksen ammattilaista ja heillä hyvin varustellut pakettiautot. Myös muut rakennusalan ammattilaiset kauttamme nopeasti ja vaivattomasti. Palvelemme niin yritys- kuin yksityisasiakkaitakin. Niin pientä työtä ei olekaan, ettei se meille olisi tärkeä.

Toimimme pääkaupunkiseudulla

Toimimme pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta tarvittaessa tulemme minne vain. 

Viime vuosina työkohteitamme on sijainnut mm. Tampereella, Lahdessa, Hangossa, Porvoossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Kotkassa.

Hieman Rakennustapsasta

Rakennustapsa Oy on vuonna 1978 perustettu timanttileikkaustöihin erikoistunut yritys. Sen perustivat rakennusmestari Tapio Soramo ystävänsä Tapio Hynysen kanssa. Kaverukset olivat aloittaneet yritystoiminnan vuonna 1974. Jo noihin aikoihin tuli mukaan myöhemmin työnjohtajanammekin toiminut Osmo Lunkka, joka on tänä päivänä siirtynyt yrityksestämme ansaituille eläkepäiville yli 30 vuoden työsuhteen jälkeen. Aluksi toimialana oli louhinta, maanrakennus ja teollisuuden korjaus- sekä muutostyöt, joissa aina tulivat vastaan betoni ja teräkset. Niinpä Tapsat perustivat Rakennustapsa Oy:n ja alkoivat perehtyä uuteen työmenetelmään eli timanttileikkaukseen, koska timanttiterillä kaikkiin koviin materiaaleihin saataisiin siistit läpimenot ja aukot nopeasti ja edullisesti. Koska Suomessa ei ollut kunnollista kalustoa vielä saatavissa, niin he kävivät hakemassa Ruotsista niin kalustoa kuin oppiakin. Rakennustapsa Oy:n Erkki Viitasalo oli myöhemmin kehittämässä seinäsahoja amerikkalaisten koneiden pohjalta. Timanttiporareitakin on jäänyt ansaituille eläkepäiville yli 25 vuoden työsuhteen jälkeen. Yhä on palveluksessamme alan konkareita, pisin tällä hetkellä oleva työsuhde on yli 20 vuotta. Timanttitöiden tieto ja taito on saatu siirtymään nuoremmalle polvelle.

Vuoden 1979 lopulla Tapio Hynynen luopui yrittäjätoiminnasta ja Tapio Soramo jatkoi yksinään yhtenä timanttileikkaustöiden uranuurtajana. Tapio Soramo oli myös 1979 perustamassa Nastolassa toimivaa Rakennuskone Soramo Oy:tä sekä 1991 ensimmäistä Virolaisista timanttileikkausalan yritystä Teemanttera Oy:tä.

Päätoimialaksi timanttileikkaustyöt tulivat vuoden 1984 tienoilla.

Rakennustaito -lehden artikkeli 31.10.1985

Helmikuussa 1987 muutettiin itse rakennettuihin, tarpeidemme mukaisiin toimitiloihin Kehä III:n varrelle Tikkurilan kupeeseen. Täältä on hyvät yhteydet Suur-Helsingin alueelle ja kauemmaksikin.

Toukokuussa 2007 Tapio Soramo menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana ja hänen poikansa Mikko Soramo siirtyi yhtiön johtoon.

Lokakuussa 2017 yhtiön johtoon siirtyi Juha-Matti Kohtalo. Juha-Matti työskenteli aiemmin 4 vuotta Rakennustapsa Oy:n työpäällikkönä. Rakennustapsa Oy jatkaa toimintaansa Juha-Matin ohjauksessa, vanhojen hyviksi koettujen periaatteiden mukaisesti.

”Olemme oppineet vuosien saatossa tulleiden asiakaskokemuksien pohjalta, että rehellinen ja avoin asiakaspalvelu yhdistettynä ammattitaitoisilla työntekijöillä takaavat parhaan vuosia kestävän yhteistyön.” Rakennustapsa Oy.n toimitusjohtaja/omistaja Juha-Matti Kohtalo.

Helmikuussa 2024 Rakennustapsa Oy otti harppauksen seuraavalle tasolle ja perusti timanttitöiden lisäksi, Rakennustapsa palvelut. Haluamme auttaa työtä etsiviä urakoitsijoita ja hyviksi entuudestaan tuntemiamme rakennusalan työntekijöitä löytämään töitä. Yrityksille jää enemmän aikaa hoitaa muita asioita, kun rekrytoinnin hoitaa ammattilainen. Juha-Matti Kohtalon aiempi työkokemus Barona Rakennus Oy.lla tehdyssä henkilöstövuokrauksesta, antoi tälle projektille siivet.

”Näitä vanhoja oppeja ja kokemuksia viisaampana, haluan auttaa löytämään oikeanlaiset ammattilaiset jokaisen tarpeisiin. En pidä itseäni henkilöstövuokraajana tai massoja liikkuttelevana onnenonkijana. Pidät itseäni palvelijana, joka haluaa auttaa löytämään tekemättömiin töihin oikeat työntekijät.”

Rakennustapsalta apua tarvittaessa nopeasti!

Yrityksellämme on kymmenien vuosien kokemus alasta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme hoitaa kaiken kokoiset toimitukset varmasti ja joustavasti.

Niin pientä työtä ei olekaan, ettei se meille olisi tärkeä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Rakennustapsa Oy

Y-tunnus: 2041935-1

Vemmelkuja 9, 00750 Helsinki

Copyright © 2024 Rakennustapsa Oy